Britse Sky bezuinigt op zenders

30 oktober 2018 By André

Britse Sky bezuinigt op zenders

Waar het Duitse Sky al concrete keuzes heeft gemaakt in het terugdringen van overbodige zenders, wil het Britse Sky nog geen toezeggingen doen in het terugbrengen van het aantal zenders dat momenteel via de Astra2 satellieten wordt uitgezonden. Dit lijkt de eerste beweging te zijn naar een meer efficiënte organisatie nu Comcast het bedrijf overneemt.

Dat er zenders verdwijnen is duidelijk en na vragen van journalisten tijdens een presentatie van CEO Jeremy Darroch, blijken de klappen te vallen bij het entertainment aanbod. Zender Sky Two is al dieper in de EPG gezakt ten gunste van E!. Daarnaast blijken verwachtingen wat tegen te vallen over de revamp van Sky Living, welke nu de naam Sky Witness draagt.

Bijzonder is ook dat in het filmaanbod van Sky Movies minder niche films zullen worden aangekocht en waar mogelijk worden doorverkocht naar gespecialiseerde streaming-diensten.

Maar het is niet alleen maar kommer en kwel, want met de komst van Comcast als eigenaar lijkt de expansiedrift ook weer aangewakkerd. Met eigen OTT streaming-diensten wil Sky meer landen bereiken. Zo worden in Zwitserland en Spanje breedbanddiensten uitgerold door Sky.
Archief