Walen komen met eigen nieuwszender

30 oktober 2018 By André

Walen komen met eigen nieuwszender

De kogel is door de Waalse kerk. De geboorte van LES NEWS 24 (“LN24”), de eerste 24/7-nieuwszender in Franstalig België.

LN24 zal geleid worden door de oprichters Boris Portnoy, Joan Condijts en Martin Buxant, drie deskundigen uit de Belgische mediawereld die door hun ervaringen in de audiovisuele en geschreven pers elkaar aanvullen.

LN24 wil nauwkeurige, betrouwbare en gedetailleerde informatie verspreiden in en over heel België. LN24 wil een geloofwaardige speler zijn in een samenleving opgeschud door de race naar informatie en de snelle opvolging van nieuwsberichten. De Waal is voor het nieuws nog altijd afhankelijk van Franse nieuwszenders, door de beperkte uitzendingen van de journaals bij RTBf en RTL.

LN24 zal onder andere politieke en economische informatie bieden met een constructieve blik en een journalistieke aanpak gericht naar oplossingen. Discussies over ideeën, analyses en commentaren zullen een prominente plaats innemen in de inhoud van LN24. Dat zou een ander geluid bieden dan RTBf en RTL nu doen, waarbij hun journaals nogal eens een meer links geluid geven.

LN24 zal in de loop van 2019 dag en nacht in de ether zijn, op televisie en het internet. Of LN24 via satelliet zal gaan uitzenden, is niet bekend. Er zijn nog geen overeenkomsten met providers gesloten.
Archief