Horror on demand: Horrify

30 oktober 2018 By André

Horror on demand: Horrify

Toeval of niet, maar zo kort voor Halloween, kan je in Nederland en Vlaanderen gebruik maken van nog een nieuwe streaming-dienst met de naam Horrify. Het is een streaming-platform dat zich alleen maar toespitst op ‘bloedstollende en angstaanjagende films, series en alles wat met horror te maken heeft’. Echte video on demand voor griezelfans, in het kort beschreven.

Met kreten als “slasher- en gorefilms” probeert Horrify de kijker te bereiken. De videotheek vangt aan met meer dan honderd films en series in het horror-genre. Het aanbod, dat je onbeperkt kan bekijken vanaf 6,95 euro per maand, zal ook wekelijks verder aangevuld worden. Tenminste, dat belooft Horrify.

Waar Netflix ooit een streaming-dienst begon om een zo breed mogelijk publiek te bereiken, valt Horrify onder de term “niche streaming”. De doelgroep is een stuk kleiner, dus in potentie een veel kleiner publiek. Dan is de vraag ook nog, hoeveel liefhebbers van dit genre bereid zijn om een abonnement af te nemen. Daarbij is al vanaf dag één een concurrent op de markt, met de naam Fear Unlimited. Over deze concurrent kan je meer lezen op deze website.

Horrify wil ook teruggrijpen naar Italiaanse horror en de klassiekers uit de jaren ’70. Ook zullen zij B films in het aanbod opnemen. Hoe de VOD diensten zich gaan verhouden ten opzichte van het al jaren populaire Horror Channel, lijkt nog de belangrijkste vraag. De televisiezender Horror Channel is al jaren FTA te zien via de Astra2 satelliet op 28 graden oost.
Archief