Duitse Sky bezuinigt op zenders

28 oktober 2018 By André

Duitse Sky bezuinigt op zenders

Ook in Duitsland beweegt de kijker zich meer en meer van lineaire televisie naar on-demand. Sky Deutschland heeft inmiddels naast een lineair aanbod, ook een flink aanbod via de on-demand functie van de eigen HD en UHD boxen met de namen Sky+ en Sky Q. Tijd voor de grootste Duitse satellietprovider om het mes te zetten in dubbele en/of overbodige zenders. Onderstaande zenders gaan het onderspit delven.

SD zenders:

1. 13th Street
2. Beate Uhse TV
3. Discovery Channel
4. Disney Cinemagic
5. Disney Junior
6. Fox Serie
7. Nat Geo Wild
8. National Geographic
9. Sky 1
10. Sky Atlantic
11. Spiegel Geschichte
12. Syfy
13. TNT Film
14. TNT Serie

HD zenders:

15. Sky 1+1 HD
16. Select HD
17. Blue Movie HD

Door deze zenders af te stoten kan Sky twee transponders afstoten op de 19,2 graden oost. Nadeel voor de kijkers met Linux ontvangers zal ongetwijfeld een herschikking van de zenders zijn bij het Duitse Sky. Eind november hoopt Sky de aanpassingen doorgevoerd te hebben.
Archief