CNN komt met nieuw uitzendschema

18 augustus 2018 By André

CNN komt met nieuw uitzendschema

CNN herschikt sleutelposities in het Europese primetime-uitzendschema.

De internationale nieuwszender heeft een vernieuwd schema aangekondigd, dat word doorgevoerd in de week van 10 september 2018.

Om plaats te maken voor een nieuwe simulcast van The Lead with Jake Tapper doordeweeks om tien uur in de avond, zullen een aantal programma’s naar vroegere slots gaan:

de nachtelijke zakelijke show Quest Means Business met de excentrieke Richard Quest wordt een uur vervroegd naar negen uur ’s avonds, wat betekent dat het tijdens het laatste uur van de handel in Wall Street on-air zal zijn.

Hala Gorani Tonight gaat naar acht uur ’s avonds als gevolg, met Amanpour on-air om zeven uur ’s avonds.

US simulcast Wolf with Wolf Blitzer is gestopt bij CNN International en State of America is nu slechts een wekelijkse show, waardoor het kanaal tijd kan besteden aan niet-Amerikaans nieuws en actualiteiten.

De veranderingen van CNN International komen omdat verschillende concurrenten er ook naar uitzien om veranderingen aan te brengen: Euronews NBC bereidt zich voor om dit najaar opnieuw te lanceren en er zijn veranderingen in de look and feel van BBC News-programma’s in de planning.

 • Weekdagen vanaf 10 september 201815:00 Eerste verhuizing met Julia Chatterley
  16:00 International Desk
  17:00 Connect the World met Becky Anderson
  18:00 The Express
  19:00 Amanpour
  20:00 Hala Gorani vanavond
  21:00 Quest Means Zakelijk
  22:00 De lead met Jake Tapper
  23:00 CNN Today (vrijdag: State of America met Kate Bolduan)
Archief