History van HD naar SD

13 augustus 2018 By André

History van HD naar SD

Dat het rommelt bij de Benelux onderdelen van satellietprovider M7, moge duidelijk zijn. Concurrentie op satelliet door Joyne, uitwijken naar IP televisie waar al heftige concurrentie is, scheef aanbod door slechte marketing en zo kunnen we nog wel wat zaken noemen. Het belangrijkste is dat de abonnee inmiddels de slechtere service merkt. Zo zal de History Channel kijker, gemerkt hebben dat het HD signaal vervangen is voor een SD weergave.

Canaldigitaal heeft na lang aandringen laten weten, dat het hier om een tijdelijke situatie gaat. Men is bezig met de zoveelste zenderwissel en probeert daarmee nog efficiënter om te gaan met gehuurde transponders op satelliet. Op dit moment hebben ze te weinig bandbreedte om History in HD uit te zenden. In september hoopt men de zender weer in HD te kunnen aanbieden. Deze informatie wordt door de provider niet actief gedeeld, omdat het te verwarrend voor de kijker zou zijn. Of dat een goede inschatting is van de abonnee?

 
Archief