RTL Lounge naar 19 graden oost

13 augustus 2018 By André

RTL Lounge naar 19 graden oost

RTL Lounge is nog altijd één van de bekendste themakanalen die op Nederland gericht zijn. Bij de meeste providers is de zender te zien en bij sommigen zelfs in HD. Ook via satelliet, bij Canaldigitaal is de zender al wat jaren te zien. Via satelliet is RTL Lounge in standaard definitie te zien, al zullen abonnees van Canaldigitaal zonder M7 ontvanger gedacht hebben dat de zender van satelliet verdwenen is.

Dat klopt helemaal. Op de thuisbasis van Canaldigitaal via de satelliet op 23,5 graden oost, is gestopt met het doorgeven van de zender. Maar niet getreurd, RTL Lounge blijkt nu via een satelliet op 19,2 graden oost uit te zenden. Bij nacht en ontij blijkt de zender verhuisd van satelliet. M7 ontvangers krijgen een nieuwe zenderlijst ingelezen, maar de overige abonnees blijken slecht geïnformeerd. Pas na een bezoek aan de website van Canaldigitaal of een satellietforum kwam deze groep erachter dat ze frequentie 12515 horizontaal opnieuw moesten inlezen op 19,2 graden oost.

RTL Lounge richt zich op jonge vrouwen en zendt 24 uur per dag nationale en internationale programma’s uit. RTL Lounge is officieel, net als de rest van de Nederlandse RTL-familie, een Luxemburgse zender die zich niet aan de Nederlandse mediawet hoeft te houden. Aangezien Luxemburg geen echte toezichthouder kent, wordt op de zender ook geen toezicht gehouden.
Archief